Stralend door de Menopauze 2

stralend-door-de-menopauze-boekHet begin van een stralend nieuw leven

Door succes is Stralend door de Menopauze al aan de 11e druk toe!
Voor de meeste vrouwen is de menopauze een weinig aantrekkelijk vooruitzicht. “Stralend door de menopauze” is het eerste boek dat een positief verhaal brengt. Leen Steyaert vertelt je hoe je door een gezonde levensstijl en met de hulp van natuurlijke middelen de ongemakken kunt vermijden of beperken, maar vooral hoe je van de menopauzejaren kunt leren en ontdekken dat je na je vijftigste een prachtige nieuwe tijd te wachten staat. De menopauze is zeker geen
eindpunt. Het is een unieke kans om een prachtige metamorfose te realiseren naar een stralend nieuw leven en de vrouw te worden die je echt wilt zijn.

In dit “Stralend door de menopauze” vind je:

 • Efficiënte manieren om opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingsschommelingen, osteo porose, stress en andere menopauzeklachten tot een minimum te beperken
 • Doeltreffende energieoefeningen die je dagelijks kunt doen om je energie te doen stromen, je zelfvertrouwen te vergroten, positieve emoties te ontwikkelen en innerlijke rust te bewaren
 • Voedingsadvies gebaseerd op de allernieuwste wetenschappelijke bevindingen
 • Een ontzurings- en ontslakkingsprogramma om je energiepeil op te peppen en typische menopauzeklachten te voorkomen
 • Aan te bevelen voedingssupplementen en fytotherapie
 • Aanbevelingen en oefeningen voor een natuurlijke, jeugdige uitstraling
 • Advies en tips voor een bevredigend en boeiend seksleven
 • Hoe je de menopauze aanpakt als je nog jonge kinderen hebt
 • Wat je partner voor je kan doen

Wat maakt het boek verschillend van andere menopauze boeken:

 • Het is een positief boek over de menopauze. De menopauze is geen ziekte maar en normaal verouderingsproces en daarom spreek ik over verschijnselen en niet over symptomen. In sommige buitenlandse boeken wordt de overgang vergeleken met een ziekte.
 • Dit boek gaat in op de lichamelijke, geestelijke en spirituele transformatie en hoe je gelukkig kunt zijn met je natuurlijk verouderingsproces.
 • Het is de eerste maal dat een Vlaamse vrouw (eerste menopauzeconsulent) een boek over de menopauze heeft geschreven.
 • Het is een boek dat mensen uitnodigt om zelf iets met hun menopauze te doen. Er staan ook oefeningen in het boek om zelf je situatie in handen te nemen.

Recensie Patrick Vandendaele

Menopauze… een verhaal op zich, vervuld met tal van vooroordelen, verhaaltjes en misvattingen. Grond voor betere grapjes,maar ook een dagelijkse realiteit met vanalle facetten van ongemak en vervelende omstandigheden. Maar wat is menopauze nu eigenlijk?
Hoe beleeft een lichaam dit gebeuren, en wat zijn de symptomen die merkbaar zijn? Dit boek brengt in elk geval een benadering van dit gegeven op een meer dan toegankelijke wijze, en brengt heel wat elementen in kaart die wel degelijk meer dan de moeite waard zijn om te weten. Maar, en dit is de essentie van het verhaal van dit boek, het is niet zomaar weer het zoveelste boek dat op een droge, medische wijze de zaken weet te brengen, en er ook een vrij negatieve psychologische benadering van maakt, nee… Het is veeleer een pragmatische benadering, waar niet enkel de lastige componenten van de menopauze onder ogen worden genomen, maar verder ook een invalshoek waar we wel degelijk op zoek trekken naar de meer positieve gevolgen en gebruiken die iemand kan maken van deze periode, waar uiteraard ook een aantal andere aspecten van belang zijn, en een goede overgang naar een nieuw leven mogelijk moet zijn in positieve omstandigheden. Het is niet zomaar een theoretisch of filosofisch boekje, maar wel degelijk een bruikbaar en efficiënt boek, waar je niet enkel door lezen en begrijpen, maar ook door doen zal komen tot een meer beheersbare periode en avonturenreeks van de menopauze.
Een bijzonder leerzaam en leerrijk boek, dat wel degelijk het taboe van de menopauze weet te doorbreken en er ook een aantal zeer positieve benaderingen weet van de maken, en van een fataliteit een bijzonder boeiend avontuur weet van te maken.