Over borsten

Hoe hou je je borsten gezond? Het is een vraag waar je misschien nooit echt over nagedacht hebt, omdat je er nooit problemen mee hebt gehad en omdat je ze gewoon beschouwt als onderdelen van je lichaam. Veel vrouwen hebben echter een haat-liefdeverhouding met hun borsten: ze voelen zich ongemakkelijk met hun borsten of hebben een echt ‘borstencomplex’.

En toch is het zo belangrijk dat je zorg draagt voor je borsten – al vind je daar in de literatuur weinig over terug. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

In dit boek focust menopauze-experte en borstweefseltherapeute Leen Steyaert op het welzijn van je borsten. Ze staat stil bij de anatomie van de borst en vertelt je wat een goede borsthygiëne inhoudt. Je leert meer over de verschillende borstaandoeningen die er bestaan, en hoe je ze kunt voorkomen of (laten) behandelen.

Maar bovenal leer je tijdens het lezen van dit boek hoe je van je borsten kan houden. Want borsten zijn voor een vrouw iets om fier op te zijn, niet iets om je over te schamen. Door een intiemere band met je borsten op te bouwen, zullen ze steviger en gezonder worden. Dit boek zal dan ook voor jou een ware ‘ontboezeming’ worden!

Zelfs ik, die veel met borsten in aanraking kom, ben overdonderd door wat er allemaal over te vertellen is. We kunnen nog veel leren. Dit boek is zo boeiend en bevat enorm veel kennis waarvan velen versteld zullen staan.
Dr. Marijke Aerts, gynaecoloog

Wat een supergoed boek! Dit moet in handen komen van alle vrouwen in België en in Nederland. Zoveel waardevolle info!
Francine Van Broekhoven, medisch thermograaf en auteur

Dit boek past absoluut in deze tijd. Het legt de focus op koestering en preventie. Het is luchtig, zelfs een tikje frivool, maar houdt tegelijk een ernstige en opmerkelijke boodschap in, gebaseerd op uitgebreide kennis van de recentste wetenschappelijke publicaties.
Dr. Don Urich, radioloog en voormalig medisch adviseur Life Is Beautiful op bij RTL4