Beweging

Regelmatig bewegen vermindert de kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, osteoporose en overgewicht. Je suikerspiegel gaat stabieler blijven doordat de gevoeligheid voor insuline beter geregeld wordt. Insuline is het hormoon dat je bloedsuikerspiegel regelt. Ook krijg je meer spieren en verminder je je vetmassa, je krijgt ook stevigere botten en een betere conditie. Net omdat je meer spieren krijgt die meer wegen dan vet zie je niet onmiddellijk resultaat op de weegschaal. Bewegen is dé manier om tenminste je gewicht te kunnen behouden.

Elke dag een half uurtje bewegen is aan te raden zeker tijdens het volgen van het programma. Je kan beweging gewoon inbouwen in je dagelijkse leven, neem de trap i.p.v. de lift, ga te voet om je krant i.p.v. deze te laten brengen, doe (kleine) boodschappen met de fiets of te voet, ga wandelen met de hond, …

Verwacht niet dat je veel kilo’s gaat verliezen door te bewegen want spieren wegen meer dan vet. Je zal echter beter je gewicht kunnen behouden en als je spierverhouding tot je vetmassa’s ok is zal je veel gezonder blijven.

Vrouwen mogen echter niet overdrijven met sporten. Omdat ze andere spieren hebben dan mannen doen ze beter aan bepaalde sporten zoals Pilates, yoga, Nordic walking, 30 min lopen, stretching, krachttraining, wandelen, goed doorstappen, fietsen, zwemmen, ipv marathons te lopen. Dit is ook gemakkelijker in te bouwen in je dagelijkse leven.